Cпікер Палати представників США відмовив на пропозицію Зеленського приїхати в Україну з приводу “безлімітного чеку”

Президент Володимир Зеленський запросив спікера Палати представників США, республіканця Кевіна Маккарті відвідати Україну, але той відмовився, заявивши, що не потребує поїздки для ухвалення рішень щодо допомоги Києву.

Про це йдеться в повідомленні CNN 8 березня.

В інтерв’ю, яке вийшло на телеканалі, Зеленський запросив Маккарті відвідати Україну, щоб на власні очі побачити, що тут відбувається. Так президент України прокоментував слова Маккарті про “безлімітний чек” допомоги, який нібито Вашингтон виписує Києву.

Нагадаємо, Кевін Маккарті, обраний у січні спікером Палати представників після 15 спроб та опору трампістів, стверджував, що виступає за продовження підтримки України у повномасштабній війні з Росією, але не погоджується виписувати “безлімітний чек”.

“Пан Маккарті повинен приїхати сюди, щоб побачити, як ми працюємо, що тут відбувається, що для нас спричинила війна, які люди зараз воюють, хто воює зараз. А потім після цього робити свої припущення”, – сказав Зеленський.

У коментарі CNN Маккарті заявив, що не планує відвідувати Україну, і натомість розкритикував президента Джо Байдена за недостатньо швидкі дії з допомоги Києву.

“Дозвольте дуже чітко прояснити те, що я сказав: ніяких безлімітних чеків, гаразд? Отже, з цієї точки зору, мені не потрібно їхати в Україну, щоб зрозуміти, де є безлімітний чек, а де ні”, – підкреслив спікер нижньої палати Конгресу.

“Я продовжуватиму отримувати розвіддані та інші повідомлення, але мені не потрібно їхати в Україну чи Київ, щоб побачити це. І моя позиція завжди полягала в тому, що я не буду виписувати безлімітний чек ні на що”, – додав Маккарті.

Нагадаємо, республіканці раніше виступали за встановлення механізмів більш пильного нагляду за допомогою Києву – це не означає її зменшення, але процедурно може її уповільнити.

Читайте також:
Україна вперше попросила у США касетні боєприпаси, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна