У Києві затримали дезертира з СБУ, який вісім років ховався від слідства

У Києві затримали колишнього співробітника Служби безпеки України, який понад 8 років переховувався від слідства за фактом дезертирства.

Про це у вівторок, 7 березня, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали у Києві колишнього співробітника управління Служби безпеки України в Луганської області, який понад 8 років переховувався від слідства у справі за фактом дезертирства», – йдеться у повідомленні.

У 2014 році після російського вторгнення до Луганської області він не виконав наказ керівництва щодо передислокації й залишився у тимчасово захопленому Алчевську.

ерез деякий час колишній правоохоронець виїхав із так званої «лнр» на підконтрольну Україні територію. Однак, аби ухилитися від кримінальної відповідальності, він переховувався, обмеживши своє пересування навіть вулицею. Він вирішив, що у великому місті легше загубитись, і оселився у столиці.

Працівники ДБР затримали підозрюваного у Києві. Під час обшуку за його місцем проживання вилучені мобільні телефони та копії документів.

Експравоохоронця перевіряють на причетність до співпраці з представниками рф та незаконними збройними формуваннями «лнр».

Йому повідомили про підозру у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

У ДБР додали, що з початку року слідчі вже завершили спеціальне досудове розслідування стосовно ще 9 співробітників спецслужби – дезертирів, які у 2014 році залишилися на тимчасово захопленій території Луганської області.

Читайте також:
СБУ впіймала прихильницю “руского міра” у власних лавах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна