Замах на олігарха: на відео із “мінуванням” і “розмінуванням” мерседеса Малофєєва помітили нестиковку

Російські пропагандистські ЗМІ повідомили, нібито Федеральна служба безпеки РФ запобігла замаху на олігарха Костянтина Малофєєва, який фінансував бойовиків Донбасу.

Про це йдеться зокрема в повідомленні російського урядового інформагентства “РИА Новости” з посиланням на ФСБ 6 березня.

“Запобігли організованому українськими спецслужбами замаху на життя громадського діяча – голови ради директорів групи компаній “Царьград” Костянтина Малофєєва”, – пишуть пропагандисти.

Згідно з цією заявою, що за спробою вбивства олігарха буцімто стоїть “громадянин Росії Денис Капустін, який проживає на території України та діє під контролем СБУ, а також є одним з організаторів “Русского добровольческого корпуса”.

Кілька днів тому рашисти заявляли, що побачили Дениса Нікітіна (Капустина) на чолі “української ДРГ” в Брянській області. 

Тепер росЗМІ згадують, що ця людина також брала участь “в атаці на села в Брянській області”, під час якої нібито було вбито двох місцевих жителів.

За повідомленням ФСБ, автомобіль Малофєєва планували підірвати за допомогою прикріпленого на днищі вибухового пристрою, як це було з убивством Дар’ї Дугіної. 

Спецслужби нібито навіть зафіксували момент закладення вибухівки:

Також показали буцімто знешкодження вибухівки за допомогою робота.

Водночас видання The Insider помітило нестиковки в цьому ймовірному інсценуванні.

“ФСБ поширила відео із «спробою замаху» на Костянтина Малофєєва: невідомий на вулиці щось підкладає під машину, а потім її розмінують у гаражі. Якщо уважно розглянути відео, можна помітити, що мінують Mercedes S-Klasse у стандартній комплектації, а розмінують Mercedes Maybach”, – зазначено в коментарі.

Також російська спецслужба заявила, що нібито в серпні 2022 року запобігла організованій Капустіним диверсії – вибуху на об’єкті нафтогазового комплексу – на території Волгоградської області. Тоді двох виконавців буцімто вбили.

У Росії проти Капустіна порушена кримінальна справа за статтями “Теракт”, “участь у діяльності терористичної організації” і “незаконний обіг вибухових речовин”.

Передісторія

У 2017 році російського прокремлівського олігарха Костянтина Малофєєва, який підозрюється у фінансуванні бойовиків ОРДЛО, в Україні оголосили у міждержавний розшук.

У липні 2020 року відеохостинг YouTube, що належить Google, заблокував акаунт російського консервативного пропагандистського телеканалу “Царьград”, який фінансується Малофєєвим, без можливості відновлення.

На початку лютого 2022 року окружний суддя федерального суду Манхеттена дозволив прокуратурі конфіскувати 5,4 мільйона доларів, що належать Малофєєву. Це перша така конфіскація після початку вторгнення РФ в Україну.
Генеральний прокурор США Меррік Гарланд оголосив, що конфісковані у підсанкційного російського олігарха активи підуть на допомогу Україні.

Читайте також:
США запровадили санкції проти каналу “Царьград”, банків “Открытие” і “Транскапіталбанку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна