В Україну на зустріч із Залужним приїхав начальник генштабу ЗС Канади

В Україні перебуває командувач армії Канади генерал Вейн Дональд Ейр.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ввечері в суботу, 4 березня.

“Радий вітати в Україні начальника Штабу оборони Збройних Сил Канади генерала Вейна Ейра”, – передає повідомлення генерала Залужного пресслужба Генштабу ЗСУ.

“Мали відверту розмову. Детально поінформував колегу щодо оперативної ситуації на фронті. Особливу увагу звернув на Східний напрямок. Обговорили питання постачання військової допомоги – озброєння та боєприпасів”, – зазначив головком.

“Україна та Канада й надалі розвиватимуть співпрацю у сфері безпеки та оборони. Вдячний генералу Ейру, уряду та всьому канадському народу за послідовну і чітку підтримку нашої держави”, – заявив також Валерій Залужний.

Довідка

Начальник штабу оборони Канади (англ. Chief of the Defence Staff, CDS, фр. Chef d’état-major de la défense) – формально другий за старшинством, фактично – головний начальник Канадських збройних сил – після короля Великої Британії, якого представляє генерал-губернатор Канади.
Він очолює Раду збройних сил Канади, безпосередньо відповідає за контроль, командування та управління збройними силами, а також за військову стратегію, плани та вимоги.

Генерал Вейн Ейр обіймає цю посаду з 25 листопада 2021 року.

До того Ейр два роки був командувачем армії Канади (начальником штабу сухопутних військ), а ще раніше – заступником командувача Командування ООН в Південній Кореї – першим неамериканцем на цій посаді.

Читайте також:
Перший Leopard Україні надіслала Канада. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна