На Дніпропетровщині відмовляються демонтовувати пам’ятник Брежнєву

У місті Кам’янське Дніпропетровської області відмовляються демонтовувати пам’ятник Леоніду Брежнєву.  Це питання обіцяють розглянути після закінчення воєнного стану.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит видання “Лівий берег”.

Питання з демонтажем пам’ятника триває з моменту прийняття Закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, коли міська рада для зробила його частиною експозиції музею, при цьому не перенісши на територію музею.

“Бюст чотириразовому Герою Радянського Союзу Л. І. Брежнєву залишити на своєму місці як частину експозиції відділу музею історії міста і привести у відповідність до вимог Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки»”, – йдеться в рішенні міськради №201-07 / VII від 28 квітня 2016 року.

Читайте також:
На Полтавщині таки зняли пам’ятник генералу-комуністу Третяку, який збив цивільний “боїнг”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна