На аеродромі Мачулищі лунали вибухи, пошкоджено літак, – ЗМІ

На військовому аеродромі біля селища Мачулищі, що в Мінському районі Білорусі, вранці лунали вибухи, є інформація про пошкоджений російський літак.

Про це в неділю, 26 лютого, повідомили білоруський громадянський активіст Антон Мотолько, засновник проєкту “Білоруський гаюн”, та ініціатива BYPOL.

Як пише Мотолько, місцеві жителі чули два вибухи близько 8:00-9:30, і, можливо, ще один вночі.

Ініціатива BYPOL повідомила, що в неділю вранці на авіабазі “Мачулищі” сталося два вибухи, внаслідок яких пошкоджено російський військово-транспортний літак і снігоприбиральну техніку.

У районі зазначеного аеродрому місцеві жителі спостерігають велику кількість військових та екіпажі ДАІ, які перевіряють усі проїжджаючі автомобілі.

Як відомо, саме з аеродрому “Мачулищі” зазвичай злітають російські літаки МіГ-31К – носії ракет “Кинджал”, через що в Україні оголошують повітряну тривогу.

Нагадаємо, 25 грудня на цій авіабазі загорівся російський МіГ-31К.

Читайте також:
Росіяни й білоруси навчилися імітувати зліт ракетоносця МіГ-31К, щоб в Україні були зайві тривоги, – “Гаюн”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна