У Львові на цвинтарі засвітили “промені пам’яті” над могилами новітніх Героїв. ФОТО

Напередодні роковин повномасштабного російського вторгнення на територію України у Львові вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, акція відбулася ввечері в четвер, 23 лютого, на площі перед полем Почесних поховань.

На Личаківському кладовищі родини полеглих, представники міської та обласної влади, духовенство та мешканці міста спільно помолилися за тих, хто віддав життя за Україну. Тут символічно засвітили “промені пам’яті” над могилами новітніх Героїв.

“Рік тому міжнародні експерти рахували дні й тижні, скільки буде жити наша держава. Пройшло 365 днів. І сьогодні вже міжнародні експерти рахують, скільки часу треба, щоб розвалилася російська імперія”, – заявив на акції міський голова Львова Андрій Садовий.

“…Кожен, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави, своєю святістю скроплює цю землю, і вона має вже зовсім іншу силу. Наше військо — це не є 300−400 тисяч! Наше військо — це є 40 мільйонів людей! В нас є одна дорога — йти і перемагати”, – цитує Садового Львівська міська рада.

Також на Личаківському кладовищі розвісили фігурки понад 400 ангелів над могилами українських військових, які загинули, захищаючи Україну.

Фото: ЛМР

Як інформує “Суспільне“, паперових ангелів виготовили вихованці Львівського коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Труша, волонтери, а також діти, які переїхали на Львівщину із зони бойових дій та прифронтових територій.

Читайте також:
Нове Марсове поле, Львів. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна