Британія розширює санкції проти Росії

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив у п`ятницю про новий пакет санкцій і торговельних заходів проти рф, включаючи заборону на експорт усіх товарів, які росія використовувала на полі бою в Україні.

Про це повідомили на сайті британського уряду.

Як зазначається, серед сотень товарів – авіаційні деталі, радіообладнання та електронні компоненти, які можуть бути використані російським ВПК, у тому числі у виробництві БПЛА. Окрім заборони експорту продукції, яку росія використовувала на полі бою, Велика Британія також заборонить імпорт 140 товарів, включаючи вироби із заліза та сталі, оброблені в третіх країнах.

Військова розвідка засвідчила, що дефіцит комплектуючих у росії внаслідок санкцій уже, ймовірно, впливає на її здатність виробляти обладнання для експорту, таке як бронетехніка, ударні гелікоптери та системи ППО, йдеться у заяві.

Наголошується, що сьогоднішні заходи завдадуть рф та її військово-промисловому комплексу ще більшої шкоди, підриваючи військову машину путіна, якій уже доводиться мобілізувати танки радянської епохи.

«Сьогодні ми накладаємо санкції на еліти, які керують ключовими галузями промисловості путіна, і зобов’язуємося заборонити експорт до росії всіх товарів, які росія використовує на полі бою», – заявив Клеверлі.

Також під нові санкції потрапили топ-менеджери російської державної атомної енергетичної компанії «росатом» та керівники двох найбільших оборонних компаній росії, чотирьох банків та інші представники російської еліти.

Зазначається, що до санкційного списку потрапили 34 керівники, пов`язані з корпораціями «Ростех» та «Алмаз-Антей». Крім цього, санкції ввели проти шести російських організацій, які займаються виробництвом або ремонтом військової техніки для збройних сил росії, в тому числі авіації та флоту.

Введено санкції і проти п`яти іранських керівників вищої ланки в Qods Aviation Industry, компанії, що виробляє безпілотники, які використовуються в Україні.

Сьогоднішні заходи також посилюють тиск на російську еліту. До нового раунду санкцій увійшли: Маттіас Варніг – близький друг путіна, генеральний директор «Північного потоку-2», а раніше член правління російських енергетичних компаній «транснефть» і «роснефть»; Любов Кабаєва – мати колишньої російської гімнастки і депутата держдуми Аліни Кабаєвої, яка нібито має близькі особисті стосунки з путіним; Олексій Дюмін – колишній головний охоронець путіна, який зіграв ключову роль в анексії Криму, брав активну участь у підтримці російських військових в Україні, включаючи запуск та підтримку школи підготовки безпілотників для російських військ; Олексій Козак, син колишнього віцепрем’єра та соратника путіна дмитра козака.

Також до списку санкцій увійшли 20 керівників газпрому та аерофлоту, включаючи голову газпрому та колишнього прем’єр-міністра росії віктора зубкова та двох чинних міністрів росії.

Читайте також:
Австралія та Нова Зеландія оголосили про нові санкції проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна