На сесії ПА ОБСЄ, куди пустили росіян, латвійський депутат послав їх нах***, і половина вийшли

Депутат Сейму Латвії Ріхардс Колс, який бере участь у зимовій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, виступив із різкою заявою на адресу присутньої делегації Росії та нецензурно послав “русскій воєнний корабль”, після чого із зали на знак протесту вийшла половина делегацій.

Інцидент стався під час відкриття засідання ПА ОБСЄ у Відні в четвер, 23 лютого.

У твіттері Колс виклав уривок свого виступу, де він емоційно звертається до присутніх і засуджує той факт, що делегацію Росії взагалі допустили до участі в Парламентській асамблеї ОБСЄ.

“Той факт, що ця делегація тут, а надто – делегація, що складається з підсанкційних осіб, які голосували за анексію території незалежної країни, Донбасу, Херсонської, Запорізької областей, Луганська – це просто ганьба! Це ті принципи, які ця інституція покликалась захищати і стояти на сторожі! А ми сидимо, наче нічого не сталось!” – заявив Колс у мікрофон.

“Скористаюсь моментом – і заздалегідь перепрошую, пане голово. Передам повідомлення російській делегації, що сидить у цій залі, процитувавши українських прикордонників: “Русский военный корабль, пошел нах*й”, – сказав латвійський депутат, що входить у Сеймі до урядового блоку “Національне об’єднання”.

На його робочому місці був розгорнутий прапор України.

Як передає “Белсат“, у відповідь представник російської делегації заявив, що перебуває на сесії “правочинно”, і запропонував незгодним вийти із зали “разом зі своїми українськими прапорами”.

У результаті половина делегацій покинула засідання ПА ОБСЄ.

Нагадаємо, делегація Верховної Ради України оголосила, що не братиме участі в зимовій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ 23-24 лютого у Відні, на знак протесту проти допуску до неї представників Росії (візи росіянам надала влада Австрії). Через присутність на ПА ОБСЄ росіян сесію вирішила бойкотувати також делегація Литви.

23 лютого, відкриваючи 22-ге зимове засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ, низка промовців із різних країн заявили, що війна Російської Федерації проти України обрушила безпеку в Європі, а також закликали парламенти, уряди та ОБСЄ до “спільних зусиль щодо вироблення спільних підходів”: першочерговим завданням має бути забезпечення справедливості та притягнення до відповідальності за воєнні злочини, злочини проти людяності та агресію.

Читайте також:
“Иди на*й”: глава МЗС Словаччини вилаяв Орбана за протидію Угорщини Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна