У десяти містах РФ оголошували повітряну тривогу – в МНС заявили про хакерську атаку

Уранці 22 лютого в 10 містах Росії по радіо пролунали оголошення про повітряну тривогу і загрозу ракетного удару, пізніше в МНС Росії заявили, що це була хакерська атака.

Про це повідомили низка телеграм-каналів – “Baza”“Осторожно, новости”“Meduza”, про це також написали російське пропагандистське інформагентство “РИА “Новости”.

“Увага, оголошується повітряна тривога. Усім негайно пройти в укриття. Увага, увага, загроза ракетного удару” було передано в ефірі радіостанцій Relax FM, “Авторадіо”, “Юмор FM”, Comedy radio”, – йшлося в повідомленні.

Його чули жителі П’ятигорська, Тюмені, Воронежа, Казані, Нижнього Новгорода, Магнітогорська, Бєлгорода, Старого Оскола, Уфи, Новоуральська.

Згодом в МНС Росії заявили, що оголошення з’явилось на радіостанціях в результаті хакерської атаки.

“Унаслідок хакерської атаки на сервери низки комерційних радіостанцій у деяких регіонах країни в ефірі прозвучала інформація про нібито оголошення повітряної тривоги та загрозу ракетного удару”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
У Санкт-Петербурзі лунала повітряна тривога. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна