Зеленський розповів, коли в ГА ООН голосуватимуть за українську “формулу миру”

Голосування в Генеральній Асамблеї ООН за резолюцію про українську “формулу миру” відбудеться 23 лютого.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем’єркою Італії Джорджею Мелоні в Києві у вівторок, 21 лютого.

“Мені здається, що наш документ, наша “формула миру”, яку вже підтримала велика кількість держав і ми чекаємо, що підтримають 23-го числа, коли буде засідання ООН і голосування щодо відповідної резолюції – мені здається, важливо, щоб була одна позиція”, – сказав Зеленський.

Про це він розповів, коментуючи питання про “мирний план” Китаю для вирішення російсько-української війни.

Як зазначає “Європейська правда”, в офіційному порядку денному Генасамблеї ООН наразі немає згадки про голосування 23 лютого. Натомість вказано, що 22-го числа буде винесена резолюція про підтримку територіальної цілісності України, яка голосується з 2014 року.

Раніше в МЗС повідомляли, що Україна цього року просуватиме дві резолюції Генеральної Асамблеї ООН – щодо реалізації “формули миру” та притягнення Росії до відповідальності за розв’язання війни проти України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у своєму виступі на саміті G20 восени 2022 року представив план із 10 пунктів, що який охоплює такі питання, як безпека, у тому числі продовольча і енергетична, а також виведення російських військ з української території.
Пізніше йому висловили підтримку, серед іншого, США, Європейський Союз і Туреччина, а українська сторона говорила про намір провести захід, присвячений “формулі миру”, до річниці повномасштабного вторгнення.

Читайте також:
Результат візиту Зеленського до США: Вашингтон підтримав “формулу миру” без здачі окупованих територій, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна