Україна, ЄС і НАТО домовилися про координацію виробництва зброї для потреб наших Сил оборони: перша в історії тристороння зустріч

Україна, Євросоюз та НАТО домовилися створити координаційний механізм задля збільшення виробництва озброєнь для українських потреб.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у вівторок в Брюсселі на першій в історії тристоронній зустрічі високого рівня Україна-ЄС-НАТО, з посиланням на пресслужбу МЗС пише “Європейська правда“.

Згідно з повідомленням, Україна, ЄС та НАТО об’єднують зусилля для збільшення обсягів виробництва зброї і боєприпасів для потреб ЗСУ та поповнення запасів союзників.

З цією метою сторони домовилися створити тристоронній координаційний механізм, який синхронізує роботу виробників, закупівельників і урядів.

Зустріч у Брюсселі відбулася за участі генерального секретаря Єнса Столтенберга та глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

Головною темою переговорів стало посилення обороноздатності України.

Кулеба подякував країнам ЄС і НАТО за низку важливих рішень щодо допомоги Україні в сфері безпеки та закликав пришвидшити їхнє втілення.

“У нас спільна мета – відновити мир і стабільність у Європі. Для цього важлива перемога України, забезпечення наших військових усім необхідним у найкоротші терміни”, – наголосив сказав  міністр.

Він також заявив, що новий тристоронній формат Україна-ЄС-НАТО працюватиме на постійній основі.

Кулеба також запропонував розпочати підготовку українських пілотів у межах чинних механізмів ЄС і НАТО.

Столтенберг за підсумками зустрічі заявив, що майбутнє України з євроатлантичною родиною і після війни потрібні будуть довгострокові домовленості для її безпеки.

Читайте також:
Кулеба вже знає ключові тези “мирного плану” Китаю, але висновки буде зроблено після оголошення повного тексту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна