Ставка головнокомандувача: акцент на мобілізації і перемелюванні військ РФ зараз заради наступної перемоги

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача в розширеному форматі, де керівники напрямків доповідали йому про ситуацію на фронті. Верховний головнокомандувач заявив: зараз особливо важлива мобілізація, і чим більше Росія втратить зараз військ на Донбасі, тим швидше ми зможемо завершити війну перемогою.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента в неділю, 19 лютого.

“Ми вирівнюємо ситуацію, робимо все, щоб підготувати наші дії – заплановані на перспективу, на найближчу перспективу…” – сказав Зеленський.

За його словами, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний “доповів щодо ситуації загалом на фронті. Особливий акцент – на мобілізації, конкретній ситуації, тому, як і що здійснюється”.

“Детально заслухав докладні доповіді на Ставці щодо кожної бойової позиції, кожного найгарячішого напрямку. Бахмутський напрямок, ОСУВ “Хортиця” – була доповідь командувача генерала Сирського. Як захищаємо наші позиції, як посилюємо саме цей напрямок і скільки забираємо сил ворога.

Вугледарський напрямок, ОТУ “Донецьк” – доповідав генерал Содоль. Ситуація дуже непроста. Боремось. Ламаємо окупанта та завдаємо Росії надзвичайно відчутних втрат. Ще раз і ще раз повторюю: що більше Росія втратить саме там, на Донбасі – Бахмут, Вугледар, Мар’їнка, Кремінна, то швидше зможемо завершити цю війну перемогою України“, – сказав президент.

За його словами, на Одеському напрямку ситуація без змін, “контролюємо всі можливі перспективи”.

Щодо Північного напрямку й Києва була доповідь генерала Сергія Наєва. “Генерал доповів, що ситуація повністю під контролем, як і по всьому північному кордону”, – зазначив Зеленський.

Він також повідомив, що міністр внутрішніх справ доповів про формування нових бригад “Гвардії наступу”.

“Є дуже хороші результати. Це дуже корисний досвід того, як можна і треба мотивувати людей”, – підкреслив Зеленський.

Він додав, що такий формат роботи – як на Ставці, так і в інформуванні щодо управління обороною – буде підтримувати надалі.

“Хочу, щоб наші люди знали й розуміли, що і як ми готуємо, що і як ми контролюємо. Звичайно, воєнні питання, деталі дій розвідки – це те, в чому всього не розкажеш. Але хочу, щоб саме зараз у наших людей була передбачуваність і відчуття, що Україна рухається до своїх цілей. Доповідь щодо цього зробили Буданов, Малюк, Литвиненко”, – наголосив Володимир Зеленський.

Також він розповів, що говорив сьогодні з президентом Франції Еммануелем Макроном – “про подальшу оборонну підтримку, про захист наших людей і всієї Європи”.

“Я дякую пану президенту за розуміння наших потреб і за спільне відчуття того, що не можемо втрачати жодної можливості й жодного тижня в захисті від російської агресії. Ми обговорили наші спільні дипломатичні зусилля з Францією, нашу співпрацю на міжнародних майданчиках. А також важливі рішення, які готуємо на цей тиждень – на рік нашої незламності”, – зазначив Зеленський.

Читайте також:
Ракетний удар по Хмельницькому: є влучання у військовий об’єкт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна