На Харківщині росіяни вбили одну людину й поранили чотирьох – прокуратура відкрила провадження

У Харківській області внаслідок артилерійських обстрілів з боку армії РФ лише за півтори доби суботи-неділі зазнали поранень чотири цивільні особи, ще одна людина – загинула. Правоохоронці почали відповідні кримінальні провадження.

Про це в неділю, 19 лютого, повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва Чугуївської, Дергачівської та Куп’янської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)”, – сказано у зведенні.

За даними слідства, в неділю, 19 лютого, близько 11:00 окупанти вкотре обстріляли прикордонне місто Вовчанськ – отримала поранення 45-річна місцева мешканка.

Також сьогодні, близько 16:00, ворог обстріляв село Липці Харківського району: пошкоджено приватне домоволодіння та гараж. Поранено жінку, яка в цей час виходила з підвалу.

У суботу, 18 лютого, російські військовослужбовці обстріляли з РСЗВ смт Ківшарівка Куп’янського району – отримали поранення 57-річна жінка та 53-річний чоловік. У місті Куп’янськ унаслідок обстрілу пошкоджено господарчу споруду.

У селі Вовчанські Хутори 18 лютого російські військові влучили у приватний будинок, загинув 55-річний чоловік.

Уранці Харківська ОВА інформувала, що протягом минулої доби російські війська обстрілювали мирних жителів та цивільну інфраструктуру щонайменше 10 прикордонних населених пунктів Чугуївського, Куп’янського та Харківського районів.
У Куп’янську внаслідок ворожих ударів пошкоджено адміністративну будівлю, гаражі та автомобілі, сталися пожежі. У смт Дворічна Куп’янського району руйнувань зазнала будівля швидкої медичної допомоги.
У Вовчанську ворожий снаряд влучив у приватний будинок, загинув чоловік.

Читайте також:
Росіяни завдали ракетного удару по Дружківці на Донеччині

Глухий кут Вовчанська. Як повернути Україну в деокуповане місто

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна