“Великий” наступ РФ просувається “на метри, а не кілометри”, – Воллес

Попри побоювання, що Росія може розпочати потужну атаку на річницю повномасштабного вторгнення в Україну, немає жодних свідчень великого зосередження російських сил, подібного до того, яке було 24 лютого 2022 року.

Про це заявив у кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, пише Financial Times.

За словами Воллеса, наразі найбільше досягнення Росії – це серія пробних атак уздовж лінії фронту за участю мобілізованих, які призвели до дуже великих втрат.

“На сьогодні немає жодних підтверджень значного, великого російського наступу. Те, що ми побачили, – це просування на фронтах ціною тисяч життів”, – зауважив міністр.

При цьому він наголосив, що російська армія не демонструє бажання відмовитися від тактики “м’ясорубки” і щосили намагається продовжувати наступ. За його словами, “великий” наступ Росії просувається “на метри, а не кілометри“.

Воллес також заявив, що західні союзники України “більше, ніж будь-коли, сповнені рішучості” допомогти їй дати відсіч російським окупантам.

Водночас він додав, що до поставок винищувачів, на яких наполягає Київ, ще далеко.

Читайте також:
У лютому підтверджених в РФ загиблих військових стало вп’ятеро більше, ніж раніше, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна