На роковини вторгнення в Сеймі Литви покажуть український художній фільм “Будинок “Слово”

У роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну в Сеймі Литви відбудуться політична конференція за участі лідерів Литовської Республіки, експертна дискусія, фотовиставка. Також у цій програмі в Сеймі вперше покажуть повнометражний український фільм – “Будинок “Слово”.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

“24 лютого 2023 року в залі Сейму Литовської Республіки у Вільнюсі відбудеться показ художнього фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман». Ця подія буде присвячена річниці повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Для широкої аудиторії Сейму стрічку представлятимуть продюсери Пилип Іллєнко, Олег Щербина та Ростислав Мартинюк”, – анонсували в Держкіно.

Виробництво фільму здійснила компанія Fresh Production Group за підтримки Держкіно та Міжнародного благодійного фонду “Солідарність”.


Сценаристи стрічки – Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер – Тарас Томенко, оператор-постановник – Михайло Любарський, художник-постановник – Шевкет Сейдаметов, композитор – Алла Загайкевич.

У Держкіно нагадали: це драматична історія українських письменників радянської доби, яких зібрали під дахом одного будинку, аби змусити їх працювати на благо системи. Фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло.

Читайте також:
У Британії відбувся український кінофестиваль: найбільше нагород здобув фільм “Будинок “Слово”

Кінопоказ у бомбосховищі: у прифронтовому Харкові відбувся перегляд фільму “Будинок “Слово”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна