“Кожен день оборони дозволяє нам підготувати майбутнє звільнення”: Зеленський назвав бригади, які тримають фронт на Донбасі

Президент Володимир Зеленський висловив подяку деяким бойовим бригадам ЗСУ, які тримають лінію фронту в Донецькій і Луганській областях. За його словами, кожен день важкої оборони дозволяє нам підготувати майбутнє звільнення українських територій.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні в середу, 15 лютого, на тлі повільного просування російських військ на Бахмутському напрямку.

“…Дякую нашим воїнам. Кожному і кожній, хто своєю стійкістю і хоробрістю на передовій дозволяє нам підготувати наші наступні оборонні кроки.
54-та окрема механізована бригада імені гетьмана Івана Мазепи і 10-та окрема штурмова бригада “Едельвейс” – дякую вам, хлопці, за ефективну оборону Донеччини!
25-та окрема повітрянодесантна Січеславська бригада, 81-ша окрема аеромобільна бригада і 95-та окрема десантно-штурмова бригада – дякую вам, хлопці, за оборону Луганщини!” – сказав Зеленський.

“Кожен день вашої оборони зараз – дозволяє нам підготувати майбутнє звільнення наших міст і громад”, – додав він.

За словами президента, “ми маємо зробити весну такою, щоб дійсно відчувалося, що Україна рухається до перемоги. Це стосується підготовки наших Сил оборони, постачання зброї для нашої держави і нашої стратегічної ініціативи у війні”.

“Будь-які намагання Росії перехопити ініціативу маємо зламати. І впевнений, що ми це зробимо.
Ворог зараз вже втрачає стільки своїх людей і сил, що по всій Росії скоро буде складно знайти, наприклад, «морпєха».
І наше завдання – зробити так, щоб все менше знаходилось там і бажання утримувати в окупації українські території. Звільнення нашої землі – це мета, над реалізацією якої працюємо щодня”, – сказав Зеленський.

Читайте також:
На сході наступ РФ триває, але втрати в деяких підрозділах ворога – до 80%, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна