Провладна сербська газета опублікувала інтерв’ю з Пушиліним – посольство України звинуватило в підриві відносин

Провладна сербська газета “Політика” опублікувала інтерв’ю з самоназваним прокремліським очільником терористичної організації “ДНР” Денисом Пушиліним, посольство України в Сербії звинуватило видання в підриві дипломатичних відносин. 

Про це у вівторок, 14 лютого, написала на ФБ співзасновниця Balkans Ukraine Cooperation Platform Уляна Бах. 

Зазначається, що у своїй заяві наше посольство заявило, що газета «Політика», «публікуючи антиукраїнське інтерв’ю з одним із ватажків маріонеткової терористичної організації, підтримала вбивство сотень дітей і тисяч дорослих, знищення міст і сіл суверенної європейської держави України, щоденні бомбардування російськими військами мирних міст та цивільної інфраструктури».

Посольство підкреслило, що “за наказом свого господаря, російсько-фашистського режиму, щоденна газета «Політика» не лише намагається зіпсувати відносини між Україною та Сербією, але й активно працює над підривом територіальної цілісності та суверенітету не лише України, а й Сербії”.

У посольстві України висловили переконання, що “керівництво Сербії та компетентні органи дадуть відповідну, у тому числі публічну, оцінку підривній діяльності московських найманців, які використовують сербські ЗМІ та інформаційний простір Сербії для розпалювання бойових дій у центрі Європи”.

“Наше посольство молодці, що зреагували швидко і гостро. Бо так з цими гидотами і треба. Правда, треба розуміти, що Політика це провладне видання, власник якого Бобан Раїч наближена людина до прем’єрки Сербії Анни Брнабіч, а ще до російських грошей, а ще він (фан фект) власник ресторану в Белграді “Рускі цар”. Тому не варто думати, що влада Сербії наївно сидить і не знає, що сталось. Навпаки, швидше вони вже анонсом знали про цю стратегію публікацій”, – наголошує Уляна Бах. 

“А стратегія “Політіки” виявилась дуже брудною бо день перед тим вони опублікували інтерв’ю з нашим послом Володимиром Толкачем, де він чітко заявив, що очікує від Сербії введення санкцій росії. А потім хоп і наступного дня стаття з пенісом душиліним. Співатимуть про нейтральну журналістику і “нейтральну Сербію”?”, – резюмувала Бах. 

Читайте також:
Президент Сербії Вучич: Крим і Донбас – це Україна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна