Війна стала змаганням логістики, партнери мають швидше постачати Україні снаряди, – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг констатує, що війна Росії проти України стала “змаганням логістики”, і закликає партнерів якомога швидше передавати Україні військову допомогу.

Про це генсек сказав 13 лютого на пресконференції у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі перед зустріччю міністрів оборони Альянсу, за день до зустрічі групи з питань підтримки України у форматі “Рамштайн”.

“Майже рік від початку вторгнення ми бачимо, що Путін не готується до миру. Він починає нові наступи. Тож ми маємо продовжувати постачати Україні те, що їй потрібно для перемоги”, — зазначив Столтенберг, якого цитує “Суспільне”.

Генсек наголосив, що міжнародні партнери мають забезпечити допомогу Україні до того, як Росія зможе отримати ініціативу на полі бою.

“Разом ми зможемо відповісти на термінові потреби України. Це зрозуміло, що ми перебуваємо у змаганні логістики. Ключові спроможності, як боєприпаси, снаряди повинні прибути в Україну до того, як Росія зможе отримати ініціативу на полі бою. Швидкість врятує життя”, — наголосив Єнс Столтенберг.

При цьому генсек НАТО зазначив, що війна в Україні “споживає гігантську кількість боєприпасів”.

“Поточний рівень військових витрат України у багато разів більший за наш поточний рівень виробництва, міністри обговорять шляхи збільшення наших потужностей”, — додав він.

Також Столтенберг відзначив, що Росія мобілізує війська і відправляє більше зброї на фронт.

“Я не спекулюватиму зараз, що робитиме Путін 24 лютого. Головне, що ми бачимо, як Росія відправляє більше військових, більше зброї, щоб отримати контроль над українцями. Ми також бачимо, як українці чинять спротив і протистоять російській агресії”, — додав генсек.

Читайте також:
Резніков вирушив на дев’ятий “Рамштайн”: що в порядку денному

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна