“Тільки фрагментація”: секретар РНБОУ окреслив майбутнє Росії, до якого Україна має готувати світ

Перемогою України має стати розпад Росії на дрібні державні та національні утворення, її роззброєння, денуклеаризація, позбавлення ідеології рашизму й історичне покаяння. І Україна вже зараз має готувати західних партнерів до цього цілком реального й потрібного сценарію.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у колонці для виданння “Українська правда”.

У публікації він дав свої відповіді на запитання, “що для нас є Перемога, яка гарантує стратегічну безпеку держави, її суверенітет, незалежність, цілісність та недоторканність кордонів?”

“Справжня Перемога України – це розпад росії, зникнення її як цілісного суб’єкта історії і політики”, – наголосив секретар РНБОУ.

Росія, стверджує Данілов, – “це не тільки проблема України, це проблема, яка розповзлась гангреною, загрожуючи цілому світу”.

“Потворне породження кривавої азійської імперії, московський коротун, поступово зростаючи, ставав усе агресивнішим.  Пройшовши шлях від “жандарма Європи” до “імперії зла”, у новому столітті реанімувавши труп СРСР, використовуючи його ядерний арсенал, він почав погрожувати Апокаліпсисом.
Утворення, існування якого протягом століть довело, що воно не в змозі, не здатне бути демократичною країною, поважати права і свободи, поділяти загальнолюдські цінності. Монструозному утворенню з печерними інстинктами й антигуманною сутністю немає місця в сучасному світопорядку”, – підкреслив український посадовець.

Він називає путінізм “формою сучасного фашизму (рашизму) з його ідеологією расової зверхності”.

Відтак Данілов бачить таке рішення: “Гарантії безпеки – десуб’єктивізація росії як державного утворення, деколонізація територій, денуклеаризація і депутінізація населення”.

“Виходячи з вищевикладеного, Україна має привчати світ до думки, що росія не має зберегтися в тих межах і в тому стані, в якому вона зараз існує.
Вона має бути трансформована у такий спосіб, щоб назавжди зник ризик відродження російських хапальних інстинктів і рефлексій, притаманних серійним ґвалтівникам і рецидивістам зі сталим синдромом неповноцінності”, – заявив Олексій Данілов.

Він наполягає, що Росію слід позбавити всього, що несе загрозу Україні і світу.

“По-перше, необхідно вирвати гнилі, але тим не менш ще небезпечні отруйні ядерні зуби.

По-друге, враховуючи абсолютну безнадійність спроб демократичного реформування території так званої російської федерації, наявність майже фізичної потреби в безперебійному функціонуванні машини війни і смерті, до росії не можуть бути застосовані старі підходи на кшталт денацифікації постгітлерівської Німеччини.

Для РФ буде необхідно, але замало просто пройти цикл дерашицизації, роззброєння, покаяння і критичного переосмислення минулого, а також деолігархізації і депутінізації системи влади. 

Враховуючи негативний історичний досвід, є небезпека, що через певний час росія знову повернеться у старе криваве стійло. Тому процес має бути набагато глибшим і складнішим, з результатами, які дають гарантію високої надійності.

Це може бути тільки розпад фейк-федерації, її фрагментація.

Тільки після завершення повного циклу спочатку зовнішньої, а потім внутрішньої деколонізації, формування низки незалежних територіальних утворень росія перестане бути загрозою для людства”, – пише Данілов.

“Якщо заради безпеки людства необхідно створити прецедент, він має бути створений. Якщо потрібно знайти нові нестандартні підходи й інструменти, це буде зроблено”, – наголосив він.

На його думку, внутрішня деколонізація самої Росії – “подія, невідворотність якої має прийняти світ”, і світ має готуватися до цього.

За словами секретаря РНБОУ, це має бути комплексна робота, яка включатиме низку тематичних треків:

  • опрацювання можливих сценаріїв внутрішньої деструкції РФ;
  • проведення консультацій та розробка планів з мінімізації ризиків неконтрольованого розповсюдження ядерної, біологічної, хімічної та іншої зброї масового ураження;
  • розробка політичної стратегії взаємодії з новими політичними територіальними утвореннями;
  • економічна модель взаємодії з урахуванням потенціалу та можливостей потенційних нових торговельних суб’єктів;
  • налагодження контактів та підготовка керівних кадрів для національних та регіональних республік;
    розвиток мережі підтримки громадянського суспільства;
  • створення та популяризація медіаресурсів для підтримки антиколоніальних рухів всередині РФ;
  • відпрацювання системи люстрації, розшуку та видачі українським та міжнародним правоохоронним структурам військових злочинців, державних зрадників і колаборантів;
  • впровадження механізму відшкодування Україні з боку колишньої Росії завданих війною збитків.

“Росія – це клаптеве колоніальне утворення, яке скріплене кривавими стежками геноцидів, репресій, масових вбивств і поневолення. Але штиків, на яких сидить кремль, меншає, а руйнівної енергії невдоволення росією більшає”, – пише секретар РНБО.

Він нагадує про колишні амбіції Чечні-Ічкерії, Сибіру, заклики у 1990-х роках до “Уральської республіки”, створення 1921 року Танну-Тувинської народної республіки (ТНР) тощо.

“Усі ці питання зовсім не з розряду теоретичних, а такі, що набудуть актуальності в найближчій перспективі, як би неможливо це зараз не звучало”, – наголошує Данілов, додаючи, що “немає нічого неможливого”.

Читайте також:
Початок розпаду Росії: з’їзд ерзян проголосив курс на незалежність та намалював нові кордони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна