З другої половини 2021 року Путін пересувається бронепотягом замість літака

Володимир Путін почав активно пересуватися бронепоїздом замість літака з другої половини 2021 року.

Про це пише центр ”Досьє”.

Зміна транспорту була мотивована тим, що поїзд, на відміну від літака, неможливо відстежити онлайн.

Бронепоїзд використовується, зокрема, для поїздок Путіна до його резиденції на Валдаї.

Потяг замаскований під звичайні склади РЖД (Російської залізниці), але виділяється кожухами на даху, в яких приховані антени спецзв’язку.

Фото railgallery.ru

“У состава найвищий пріоритет: розклад поїздів коригують під Путіна, щоб його потяг міг слідувати з максимальною швидкістю і без зупинок. До спецпоїзду обов’язково входять: вагон для президента зі спальнею та робочим кабінетом для нарад, вагон для супроводжуючих та вагон для спецзв’язку”, – йдеться в матеріалах дослідження.

“Існування спецпоїзда – не секрет. У листопаді 2019 прем’єр-міністр Дмитро Медведєв проводив у ньому нараду, після чого про потяг написала “Комсомольська правда”. Опис газети збігається з розповіддю джерела “Досьє”: “Їздити на спецпоїзді мають право лише президент та прем’єр”. Вагони, зазначало видання, пофарбовані у сірий колір із фірмовою червоною символікою РЖД, сам склад збірний, його “окремо формують під кожну поїздку перших осіб держави”. Секретних вагонів лише кілька, решта — звичайні СВ та купе. Тягнуть склад два тепловози ТЕП70БС”, – пише “Досьє”.

Журналісти з’ясували, що підходящий під опис спецпоїзд належить компанії “Гранд Сервіс Експрес”. Нею володів офшор, пов’язаний з соратником президента РФ Юрієм Ковальчуком і бізнесменом Михайлом Рабіновичем, якого називають хорошим знайомим Ковальчука.

Путін фотографувався в бронепоїзді лише одного разу – у 2012 році, до його ремонту. Фотографії поїзда зовні ніколи офіційно не публікувалися.

Також журналісти підрахували приблизну вартість бронепоїзда. За їхніми оцінками, секретний ешелон Путіна може коштувати трохи більше 1 млрд російських рублів.

Як відомо, з міркувань безпеки поїздом пересуваються також диктатори КНДР.

Читайте також:
Путін відповів, що думає про ймовірність світової війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна