Генштаб розповів, що в армії РФ роблять із донецькими “чмобіками”, які відмовляються наступати

Мобілізовані до російських військ з окупованої території Донеччини дедалі частіше відмовляються йти в наступ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в понеділок, 13 лютого.

“Почастішали випадки, коли мобілізовані військовослужбовці Російської Федерації, які знаходяться у підрозділах, приданих до 1-го армійського корпусу Південного ВО, відмовляються йти у наступ. Через це мобілізованих чоловіків з тимчасово окупованих Росією територій Донецької області знімають із другої та третьої ліній та відправляють на полігони. Там їх готують протягом двох тижнів та формують у штурмові підрозділи для наступальних дій на Авдіївському напрямку”, – сказано в повідомленні.

Також ГШ інформує, що через значну кількість санітарних втрат (поранених) серед російських загарбників в окупованому Луганську пологовий будинок використовують для лікування поранених військовослужбовців російських окупаційних військ. Крім того, приміщення дитячої лікарні №3 також переобладнано під військовий шпиталь.

Читайте також:
У лікарнях Горлівки до 30% поранених окупантів мають обмороження кінцівок, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна