89% українців готові чинити опір навіть у випадку ядерного удару, – соціологія

Дев’ять із десяти українців готові продовжувати чинити опір навіть після застосування Росією тактичної ядерної зброї, а умовою для припинення вогню називають повне виведення військ РФ.

Про це йдеться в доповіді Мюнхенської конференції з безпеки.

Згідно з даними опитування, проведеного у листопаді минулого року, 95% українців виступають за продовження військового опору у разі продовження бомбардувань міст.

89% проголосували за продовження опору навіть після застосування Росією тактичної ядерної зброї на полі бою або проти українського міста, а 91% – у разі підриву бомби над Чорним морем.

Крім того, 93% вважають, що для повного припинення вогню необхідне виведення російських військ, у тому числі з окупованого Криму.

На варіант винести Крим за дужки згоден кожен десятий (10%), 80% – проти.

7% відсотків підтримують відведення російських військ на “демаркаційну лінію” станом на 24 лютого минулого року.

Лише 1% відсоток вважає, що треба залишити все так, як є, 97% – проти.

Також українці усвідомлюють тривалу загрозу, яку становить Росія. Більшість (83%) вважають, що ніколи не будуть у безпеці, поки в Росії при владі Володимир Путін. 75% вважають, що не будуть у безпеці без західних гарантій, стільки ж – 71% – умовою безпеки назвали постачання західної зброї. 65% називають гарантією безпеки членство в НАТО.

DW повідомляє, що Мюнхенська конференція безпеки вперше включила Україну до списку країн, громадян яких опитують для розрахунку нещодавно розробленого Мюнхенського індексу безпеки.

Раніше у цьому списку була Росія. Однак цього року організатори вирішили не проводити опитування росіян через “репресії, що посилюються”.

Читайте також:
Розвідка знає всі місця зберігання тактичної ядерної зброї в РФ, – Скібіцький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна