У штурмові бригади “Гвардія наступу” надійшло вже понад 15 тисяч заявок на вступ

До штурмових бригад “Гвардія наступу” вже надійшло понад 15 тисяч заявок на вступ.

Про це повідомила речниця МВС Мар’яна Рева в ефірі національного телемарафону.

“За трохи більше ніж тиждень активної кампанії ми відзначаємо велику активність людей до цієї теми. Загалом ми отримали на сьогодні понад 27 тисяч звернень. У цю цифру входять і консультації, які надають працівники у ЦНАПах, а також через гарячу лінію, їх зафіксовано більше 12 тисяч.

Якщо говорити конкретно про заявки від добровольців на долучення до наших бригад, то їх на сьогодні вже понад 15 тисяч. Люди активно записуються, перед цим вони активно розпитують у наших консультантів про умови, про те, що на них очікує”, – зазначила вона.

За словами речниці МВС, для вступу в бригаду найголовніше – висока вмотивованість добровольця, а також наскільки людина готова до цього, чи готова вона вчитися, якщо у неї ще немає військового досвіду. Перш ніж стати бійцем штурмової бригади, треба пройти кілька етапів випробування.

Як повідомила Рева, 800 охочих уже пройшли військово-лікарські обстеження і перебувають на наступних етапах.

“Формування восьми бригад проводитиметься до 1 квітня. Однак ми бачимо, що є велика зацікавленість з боку добровольців, і можемо вже спрогнозувати, що буде формування подальших штурмових бригад. Звісно, цей резерв осіб, які наразі не пройдуть в ці бригади, обов’язково будуть запрошені на відбір до наступних бригад”, – зауважила речниця.

Як писала “Новинарня“, 3 лютого Міністерство внутрішніх справ оголосило, що формує вісім штурмових бригад “Гвардії наступу”, в які запрошує добровольців.

У Національній гвардії України це бригади

  • “Буревій”,
  • “Червона калина”,
  • “Кара-Даг”,
  • “Рубіж”,
  • “Спартан”,
  • легендарний “Азов”;

у Державній прикордонній службі України добровольців чекають у бригаді

  • “Сталевий кордон”;

у Національній поліції України – створена штурмова бригада

  • “Лють”.

Читайте також:
В Україні формують вісім штурмових бригад для звільнення окупованих територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна