Зеленський припускає, що Україна буде членом ЄС за два роки

Президент Володимир Зеленський припускає, що за два роки Україна може стати повноцінним членом Європейського Союзу.

Про це він сказав 11 лютого під час виступу на онлайн-зустрічі, організованій інвестиційним банком JP Morgan.

“Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба десять років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки”, — зазначив Зеленський.

При цьому членство в НАТО президент називає головною гарантією безпеки для України, тож з часом Україна обов’язково вступить і до Північноатлантичного альянсу.

“Ми вважаємо, що будемо в НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет щодо гарантій безпеки є слушним. Тому що вони ухвалюють рішення повільно, це бюрократія… І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО”, – підкреслив Зеленський.

У січні думку про те, що Україна може вступити в ЄС за два роки, висловлював прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За процедурою, яку зараз застосовує Єврокомісія, відкриття переговорів про вступ можливе не раніше осені 2023 року – якщо до того часу Київ виконає сім поточних умов. Після цього Україні потрібно буде адаптувати законодавство до європейського за 35 переговорними главами.

Читайте також:
Підсумки саміту Україна-ЄС: підтримка України в євроінтеграції, відбудові та війні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна