На деяких ділянках фронту нам вдалося відновити втрачені позиції і закріпитись, – Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Сили оборони України на деяких ділянках фронту відновили раніше втрачені позиції й закріпилися там знову.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці головкома за результатами його розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі в суботу, 11 лютого.

“Ми також обговорили перебіг бойових дій. Найбільш напружена ситуація сьогодні на Донецькому напрямку, тут противник здійснює щодня до 50 атак. Запеклі бої тривають в районі Вугледара і Марʼїнки.
Ми надійно тримаємо оборону. На деяких ділянках фронту нам вдалося відновити раніше втрачені позиції і закріпитися там. Попри постійний тиск ворога, ми продовжуємо утримувати під контролем Бахмут і вживаємо заходів для стабілізації лінії фронту довкола цього міста”, – повідомив генерал Залужний.

Карта бойових дій навколо Бахмута від DeepState станом на 11.02.2023

Головком зазначив, що запорука успіху на полі бою – ефективне вогневе ураження, що потребує відповідної кількості озброєння та боєприпасів.

Також Залужний поінформував Міллі про підсумки масованої ракетної атаки ворога 11 лютого, підкреслив значення засобів протиповітряної оборони і вкотре подякував за їхнє надання.

Крім іншого, головнокомандувач “поділився занепокоєнням у звʼязку з використанням Росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі”.

Читайте також:
Придушення російського наступу під Вугледаром: аналітики підсумували знищення танкових колон 155-ї бригади МП РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна