Наслідки ракетної атаки на Харківщину: крім С-300, є влучання “Калібра”

Окрім ракет С-300, якими росіяни били по Харківщині з Бєлгородської області в ніч на 10 лютого, в області зафіксовано також влучання крилатою ракетою “Калібр”.

Про це повідомив речник Харківської прокуратури Дмитро Чубенко.

“Після обстрілів до 10 людей, працівників об’єкта критичної інфраструктури, опинилися під завалами. Вони отримали різного ступеню тілесні ушкодження. Рятувальники ДСНС дістали їх з-під завалів, і зараз їм надається медична допомога”, — зазначив Чубенко.

Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 10 лютого близько 4:00 російські військові завдали масованого ракетного удару по Харкову та Харківській області. Пошкоджено об’єкти критичної  інфраструктури.

Крім того, зафіксовано ворожий удар по Слобідському району Харкова. Одна з ракет влучила на територію складських приміщень, пошкоджено автомобіль. Також паливна частина ракети впала на територію приватного підприємства.

Раніше повідомлялося, що через обстріли критичної інфраструктури в деяких районах Харкова виникли перебої з електроенергією.

Читайте також:
Підсумки нічної та ранкової атак росіян: ППО збила 61 із 71 ворожої ракети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна