Вибух на заводі в Києві не пов’язаний з атакою РФ, є загиблі й поранені

оновлено, доповнено

У Дарницькому районі Києва стався вибух на території колишнього заводу, є жертви й руйнування.

Про надзвичайну подію в четвер, 9 лютого, о 15:55 повідомив міський голова Віталій Кличко.

Він зазначив, що під завалами можуть бути люди. До місця вибуху прямують відповідні служби. Фахівці з’ясовуватимуть причини вибуху.

Через десять хвилин мер додав: “За попередньою інформацією, в результаті вибуху на території колишнього заводу в Дарницькому районі столиці одна людина загинула”.

За даними поліції, яку озвучили в національному телемарафоні, вибух не пов’язаний з атакою РФ.

Канал “Рада” інформує, що зруйнована адмінбудівля на території заводу.

Після 16-ї години КМВА уточнила: попередньо, вибухнув газовий балон.

Фото: тг КМВА

До 17-ї година надійшла додаткова інформація: шість осіб, попередньо, перебувають під завалами, їх дістають співробітники ДСНС. Із чотирма людьми під руїнами є зв’язок.

Зруйнована одноповерхова будівля складського приміщення. Виникла пожежа на площі близько 500 кв. метрів. Рятувальна операція триває.

О 18:30 мер Кличко оприлюднив нові дані: загинули дві людини, чотирьох осіб врятували. Рятувальники продовжують розбирати завали та шукати потерпілих. Під завалами залишаються двоє людей, уточнили в КМВА.

За чверть восьма вечора прийшла нова інформація від Кличка: “Четверо загиблих (всі чоловіки) та п‘ятеро постраждалих (дві жінки та троє чоловіків) внаслідок вибуху на території колишнього заводу в Дарницькому районі. Рятувальники продовжують працювати на місці”.

Читайте також:
В Ізюмі 7 підлітків постраждали від вибуху міни “Пелюстка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна