Розвідка Молдови підтвердила отримання від України плану Кремля підірвати державу

Головна розвідувальна служба Молдови (Служба інформації та безпеки, СІБ) підтвердила, що молдовська сторона отримала від України дані про наміри Росії провести кампанію з дестабілізації ситуації в державі.

Про це в четвер, 9 лютого, повідомило молдовське видання NewsMaker.

“СІБ підтверджує, що, як на підставі інформації, наданої нашими українськими партнерами, так і в результаті оперативної роботи служби, виявили диверсійну діяльність, спрямовану на підрив держави Молдови, дестабілізацію та порушення громадського порядку”, – заявили у відомстві.

У СІБ додали, що не можуть повідомити подробиці через загрозу зриву оперативних заходів.

В адміністрації президентки Молдови Маї Санду заявили, що вона постійно обмінюється Володимиром Зеленським думками про ситуацію в регіоні.

“Наші компетентні органи працюють над гарантуванням безпеки країни та використовують усю інформаційну підтримку партнерів, щоб передбачити та запобігти будь-яким спробам підриву нашої держави”, – додали в адміністрації Санду.

Передісторія

Раніше 9 лютого на саміті ЄС у Брюсселі президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка перехопила плани Кремля щодо взяття під контроль Молдови, після чого український лідер негайно передав усю інформацію своїй колезі, президенту Молдови Маї Санду.

“Ми не знаємо, чи був у Москві відданий наказ діяти за цим планом проти Молдови. Але ми побачили, що вони збираються робити. Ми впізнали у цьому саме те, що вони вже намагались робити проти України, проти інших держав, зокрема у Європі. Нічого нового”, – сказав Зеленський.

Росія неодноразово допускала різкі та грубі випади на адресу Молдови та молдовського керівництва, зокрема після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, нещодавно міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що із Молдови намагаються зробити “другу Україну”. Також у Молдові тривалий час відбувалися проплачені акції протесту проти уряду Санду.

Читайте також:
Спецслужби Молдови вважають “дуже високим” ризик вторгнення РФ у 2023 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна