Киянин, який коригував удари по столиці з “Градів” та “Смерчів”, отримав 15 років в’язниці

До 15 років ув’язнення засуджено за державну зраду киянина, який передавав ворогові позиції ЗСУ.

Про це у середу, 8 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

Суд визнав винним 58-річного мешканця Києва у державній зраді та засудив до покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

“Саме за його наводкою у березні минулого року російські окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню «Град» та «Смерч» один з районів столиці. Унаслідок ворожого обстрілу двоє людей загинуло, ще четверо – зазнали поранень. Того ж місяця співробітники СБУ затримали зловмисника за місцем його проживання”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, злочинцем виявився мешканець Святошинського району Києва, який підтримав збройну агресію рф.

“Щоб допомогти окупантам, він створив публічний Телеграм-канал, де розміщував координати базування українських захисників та локації критичної інфраструктури. Серед активних користувачів цього інтернет-ресурсу були учасники окупаційних угруповань рф, які використовували оприлюднені відомості для ракетно-артилерійських обстрілів столиці”, – повідомили в СБ.

Крім того, зловмисник закликав через соцмережу до підтримки російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини.

Під час обшуків у його квартирі правоохоронці виявили електронні файли з переліком і координатами українських військових об’єктів.

Читайте також:
У Швеції двом “кротам” винесли жорсткі вироки за шпигунство на Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.