Росія влаштувала провокацію під час обміну військовополоненими 4 лютого

Росіяни вчинили провокацію під час обміну полоненими 4 лютого, щоб показати, ніби Україна цінує лише азовців, а інших військових повертати не хоче

Про це розповів координатор групи родин полонених військових медиків Андрій Кривцов у етері “Еспресо”.

За його словами, обмін військовополоненими був морально важким, адже офіційні представники України дізналися про нього 4 лютого. Проте родинам бранців росіяни повідомили ще 1 лютого.

“Причому це була дуже добре розіграна провокація Росії. Увечері декільком родинам подзвонили, дали слухавку – і вони почули голос рідної, близької людини. Декілька хвилин розмови, людина повідомляє, що перебуває зараз на кордоні. Потім слухавку бере представник РФ і повідомляє, що Україна відмовляється забирати наших військових, вимагає замість них надати азовців, а якщо люди не підуть під стіни офіційної будівлі влади, не зберуться на мітинги до ранку, то росіяни повернуться з полоненими назад до тюрми”, – наголосив Андрій Кривцов.

Він зауважив, що головною метою російської провокації було створити враження, нібито для України цінні лише азовці, а інших солдатів країна не хоче повертати.

Читайте також:
Обмін полоненими: Україна повернула 116 захисників і тіла трьох загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна