Рада забрала мандат у нардепа колишньої ОПЗЖ Абрамовича

Народний депутат колишньої “Опозиційної платформи – за життя” Ігор Абрамович написав заяву про складання мандату, Рада підтримала.

Про це у понеділок, 6 лютого, повідомив керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. Він назвав Абрамовича “своїм серед чужих у тилу пʼятої колони”.

“Саме його вихід із лав фракції ОПЗЖ у перший день повномасштабного вторгнення заклав початок для її подальшого розвалу в українському парламенті. Тому сподіваюся, що сьогоднішнє його рішення про складення депутатських повноважень так само стане прикладом для наслідування іншими депутатами від забороненої ОПЗЖ”, – сказав Арахамія, додавши, що в Абрамовича “проукраїнська позиція”.

Цього ж дня Верховна Рада України підтримала дострокове припинення повноважень Абрамовича, “за” – 317 голосів.

Абрамович після виходу з ОПЗЖ створив у парламенті групу “Відновлення України”, до складу якої увійшли і інші його колеги з проросійської фракції.

Сама ОПЗЖ, витоки якої починалися у повʼязаній із Вікторем Януковичем Партії регіонів, є забороненою, її депутати переформатувалися у декілька депутатських груп. Зокрема, туди увійшов Вадим Столар, якого підозрюють у відмиванні коштів Віктора Медведчука.

Абрамович фігурував у журналістському розслідуванні про депутатів, які втекли з України під час війни. За даними УП, народний обранець жив на Французькій Ривʼєрі, куди виїхав до великого наступу росіян.

Читайте також:
Рада позбавила мандатів Медведчука і ще чотирьох нардепів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна