Кулеба про роль Мюнхенської конференції-2023: Залишилося розблокувати бойові літаки

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що нинішня Мюнхенська безпекова конференція матиме важливе значення, адже там вирішуватимуться питання безпеки України, Європи й світу загалом.

Про це він сказав в ефірі загальнонаціонального марафону в понеділок, 6 лютого, інформує пресслужба МЗС.

“Цьогоріч ми будемо просувати на Мюнхенській безпековій конференції пріоритетні для України теми. Ключова – це постачання далекобійних ракет і відкриття постачання бойових літаків, оскільки саме літаки є останнім типом зброї, який потрібно розблокувати, всі інші позиції ми за минулий рік відкрили командними зусиллями. Будемо також говорити про членство України в НАТО і взагалі про майбутнє Росії”, – заявив Кулеба.

Глава МЗС нагадав, що рік тому саме на Мюнхенській конференції Володимир Зеленський виступив із програмною промовою, в якій зокрема закликав надати Україні зброю.

Мюнхенська конференція з безпеки 2023 року пройде з 17 по 19 лютого, напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
Цього року на захід не запрошено жодного представника російського уряду. Утім, замість членів уряду з Росії були запрошені представники громадянського суспільства та опозиції РФ. Серед них – колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров і критик Кремля Міхаїл Ходорковський.

Читайте також:
Якщо Україна може повернути Крим, її треба підтримати, – глава Мюнхенської конференції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна