Число жертв землетрусу в Туреччині й Сирії перевищило 2,2 тисячі

У Туреччині кількість загиблих унаслідок двох землетрусів 6 лютого зросла до 1498 осіб, травмовано 8533. У Сирії, за різними даними центрального уряду та рятувальників у районах, контрольованих опозицією, кількість жертв землетрусу зросла до щонайменше 783 осіб, поранених – більше тисячі.

Про ситуацію в Туреччині повідомив голова директорату із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) Юнус Сезер, передає “Укрінформ”.

Окрім того, у турецькому місті Діярбакир, у зоні проведення рятувально-пошукової операції поруч з частково зруйнованим землетрусом будинком, стався обвал іншого будинку.

Міністерство освіти Туреччини прийняло рішення про закриття шкіл по всій країні на один тиждень – до 13 лютого.

Як оголосив голова Національних зборів Туреччини Мустафа Шентоп, парламент зробить тижневу перерву у роботі у зв’язку із землетрусом. Спікер парламенту та депутати здали кров для потреб постраждалих від землетрусу.

Як повідомляє Al Jazeera, за даними уряду режиму та рятувальників у районах, контрольованих опозицією, кількість жертв землетрусу в Сирії зросла до щонайменше 783 осіб.

Міністерство охорони здоров’я Сирії повідомило, що кількість жертв у контрольованих урядом провінціях Алеппо, Латакія, Хама і Тартус зросла до 403 і 1284 поранені. Рятувальники організації “Білі шоломи”, яка діє в районах, контрольованих повстанцями, повідомили про понад 380 убитих і понад 1000 поранених.

Як інформує агенція SANA, у Сирії всі школи закрили до кінця поточного тижня.

AFAD переглянув магнітуду першого землетрусу, який стався в районі Пазарджик у турецькій провінції Кахраманмараш рано-вранці, та підвищив показник до 7,7.
Після того в Туреччині стався ще один землетрус силою 7,6 бала за шкалою Ріхтера.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.