В Україну повернули ще двох дітей, незаконно вивезених в РФ

В Україну повернули ще двох дітей, які були незаконно вивезені в Росію.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“За сприяння Мінреінтеграції в Україну вдалося повернути ще двох дітей, незаконно вивезених на територію Росії. Дівчат 13 та 15 років взяла під опіку й забрала додому їхня старша сестра. Сім’я наразі перебуває на Волині”, – йдеться в повідомленні.

Як розповіли в міністерстві, двох молодших сестер разом із мамою окупанти депортували з Луганської області до Рязані. У Росії їхня мама померла, і дівчатка потрапили в сиротинець.

“До Мінреінтеграції звернулася їхня старша сестра, яка зі своєю сім’єю встигла евакуюватися до Волинської області. Всі разом пройшли шлях від оформлення опіки над дівчатами до їхнього повернення на Батьківщину”, – зазначили у відомстві.

Міністерство висловило подяку за допомогу благодійній організації “СОС Дитячі містечка в Україні”, Державній прикордонній службі України та Службі у справах дітей Колківської селищної ради (Волинська область).

“Злагоджена робота тривала близько півтора місяця. І ось нарешті чергова, але вкрай важлива для нашої держави перемога: українські діти мають бути в Україні. Дівчата возз’єдналися з родиною і перебувають у цілковитій безпеці. Вони огорнуті теплом та турботою рідних людей”, – зазначили в Мінреінтеграції.

Читайте також:
СБУ назвала організаторів депортації українських дітей-сиріт до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна