Зеленський підписав укази щодо осіб, в яких виявили російські паспорти. ДОПОВНЕНО

доповнено

Президент Володимир Зеленський підписав документи щодо осіб, у яких виявили російське громадянство (крім українського).

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні в суботу, 4 лютого.

“Сьогодні ж я підписав відповідні документи, щоб зробити черговий крок для захисту та очищення нашої держави від тих, хто на стороні агресора. Є подання від Служби безпеки щодо осіб, у яких зафіксовано наявність російського громадянства”, – заявив президент.

За словами Зеленського, в неділю “буде зроблено ще один юридичний крок на виконання санкційних рішень РНБО”.

“І ми працюємо для того, щоб синхронізувати наші санкційні рішення з юрисдикціями партнерів. Вороги вільного світу не мають права користуватись вільним світом заради своїх інтересів”, – підкреслив він.

Громадянства позбавлені “зрадники, які були одними зі стовпів режиму Януковича”, уточнив голова фракції “Слуги народу” у ВР Давид Арахамія.

Серед них:

  • Андрій Клюєв,
  • Дмитро Табачник,
  • Олександр Клименко,
  • Віталій Захарченко,
  • Олександр Якименко,
  • а також “менш публічні люди з їхньої політичної орбіти”.

“Наступним кроком буде накладання на них санкцій, арешт та конфіскація на користь держави усього їхнього майна, корпоративних прав та інших активів”, – додав Арахамія.

Президент також знову зазначив, що ситуація на фронті “стає жорсткішою”.

“Зараз знову такий час, коли окупант кидає все більше й більше своїх сил на те, щоб зламати наш захист. Зараз дуже важко в Бахмуті, Вугледарі, на Лиманському та інших напрямках. Але зараз, як і кожного дня з цих 346, стійкість наших воїнів вирішує все… Зберегти всі елементи нашої стійкості – це гарантувати перемогу”, – сказав Зеленський.

Читайте також:
Здавати Бахмут ніхто не буде, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна