Суд арештував високопосадовця Департаменту міграційної поліції, який влаштував мережу борделів

Печерський райсуд Києва заарештував на два місяці без права на заставу заступника керівника Департаменту міграційної поліції Національної поліції України, який фігурує у справі про “кришування” борделів у столиці.

Про це в суботу, 4 лютого, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

У прокуратурі нагадали, що високопосадовець “прикривав” діяльність злочинного угруповання сутенерів. Йому повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією);
  • ст. 302 (створення або утримання місць розпусти);
  • ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Правоохоронці не називають імені арештованого.

Поліцейського чиновника затримали цього тижня під час масштабної операції з викриття злочинної організації, учасники якої організували в Києві діяльність мережу “місць розпусти”, вербували жінок для заняття проституцією та надавали мережі поліцейське прикриття. Правоохоронці провели понад 30 обшуків за адресами підпільних борделів, за місцями проживання фігурантів та в адміністративних будівлях Національної поліції. Було затримано 15 учасників угруповання. Серед фігурантів справи – й один із посадовців ГУ Нацполіції Києва.
Суд розглянув клопотання прокуратури про обрання запобіжних захід заступнику начальника департаменту та ще трьом особам, які вербували жінок до надання інтимних послуг за гроші, у тому числі для “ескорту”. Вербувальників арештували з можливістю внесення застави у сумі близько 800 тис. грн. кожному. Розгляд інших клопотань триває.

Читайте також:
Посадовців поліції у Києві викрили на організації та підпільних борделів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна