“Абсолютний рекорд”: у Литві за годину зібрали понад 1 млн євро на радари ППО для України

Литовській кампанії збору коштів на радари ППО для України вдалося залучити понад 1 мільйон євро за “щасливу годину”, яку запустив один з благодійників для заохочення людей, і закрити мінімальний план збору.

Про це повідомив координатор збору Андрюс Тапінас, пише “Європейська правда“.

“Це абсолютний рекорд. В усьому світі… Наша нація підтримуватиме Україну до самого кінця. До перемоги!” – наголосив він.

Литовська ІТ-компанія Tesonet пообіцяла подвоїти внески, які будуть зібрані протягом години з 8 до 9 ранку. У підсумку Тапінас повідомив, що за цей час люди надіслали 1 006 000 євро, які, відповідно, будуть подвоєні до 2 012 000 євро.

Керівництво компанії у зв’язку з цим пожартувало, що з таким ажіотажем фірмі “доведеться заробляти більше”.

Перед “щасливою годиною” Тапінас писав, що на рахунку кампанії збору є понад 3 мільйони євро із запланованих 5 мільйонів.Тепер на лічильнику, відповідно, вже 5,3 мільйона.

Кампанію збору коштів запустила коаліція чотирьох ініціатив з метою купити для ЗСУ п’ять радарів протиповітряної оборони ізраїльського виробництва.

У кампанії, яку назвали “RADAROM!” (англ. Let’s radar!) беруть участь громадські ініціативи “Blue/Yellow”, “Laisvės TV”, “1K fondas” та “Stiprūs kartu” (“Сильніші разом”), а також суспільний мовник LRT.

Зібрати планувалося щонайменше 5 мільйонів євро.

Читайте також:
У Литві зібрали кошти на три морські дрони для України “PEACEдец”, “PEACEда” і “PEACEдюк”

“Вбивця російської армії”: у Литві за три дні зібрали 5 млн. євро на “Байрактар” для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна