Третя штурмова бригада показала відео бою з GoPro в окопах під Бахмутом

Третя окрема штурмова бригада Сухопутних військ ЗСУ оприлюднила велике відео з камери GoPro, на якому зафіксовано наступальний під Бахмутом Донецької області.

Сюжет тривалістю 15 хвилин опублікований 31 січня і вже має більше 2 мільйонів переглядів.

“Запеклий стрілецький бій на мінімальній дистанції, адреналін, напруга, що відчувається крізь екран і справжні емоції бійців 3-ї окремої штурмової бригади під час виконання бойового завдання у Бахмуті. Публікуємо без монтажу й цензури повну версію відео штурму позицій “вагнерівців” бійцями 2-го батальйону бригади”, – сказано в анотації.

“Знищені окупанти, захоплені трофеї – результат успішно здійсненої бойової операції, попри те, що штурмовикам підрозділу працювати доводиться на найважчому напрямку фронту. Як все було – дивіться у відео”, – зазначили в 3 ошбр.

Бій ведеться в окопах поруч із невеликою лісопосадкою. Російські війська знищуються в наступних траншеях, буквально за кілька метрів, стрілецькою зброєю та ВОГами. Для цього також ведеться одночасна розвідка з дрона.

Наприкінці пораненим українським бійцям надають першу допомогу.

Як повідомляла “Новинарня“, у січні 2023 року окремий полк спеціального призначення “Азов” ЗСУ офіційно став 3-ю штурмовою бригадою у складі Сухопутних військ Збройних сил України.

3-тя штурмова бригада СВ ЗСУ: довідка

Полк/бригаду “Азов” у складі ЗС України слід відрізняти від окремого загону спеціального призначення (полку) “Азов” у складі Національної гвардії. Якщо полк “Азов” НГУ базувався в Маріуполі й там воював, то полк ССО “Азов” (ЗСУ) був сформований 9 березня 2022 року на базі підрозділу територіальної оборони “Азов”, який, у свою чергу, почав організовуватися в Києві з перших днів повномасштабного російського вторгнення. Неформальним куратором обох структур є перший командир “Азову” 2014 року, політичний лідер Андрій Білецький.

У березні полк ОПСП ССО “Азов” брав участь у боях під Києвом. 21 квітня відновив набір добровольців. Надалі брав участь у бойових діях на південно-східному напрямку тощо.

Однією із відомих втрат полку став ультрас Денис Котенко “Шкіпер” (загинув 24 березня із побратимом Сергієм Заїковським “Деймосом”.)
Деякі бійці полку були перекинуті в заблокований Маріуполь до полку НГУ “Азов” і там загинули або потрапили в полон з “Азовсталі”.

Читайте також:
“Вони штурмують нас, ми штурмуємо їх”. Як живе і воює Бахмут

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна