Президент Австрії приїхав до Києва, привіз генератори

Президент Австрії Ван дер Беллен прибув із візитом до Києва та привіз генераторів.

Про це він написав у середу, 1 лютого, у своєму твітері.

“Прибув до Києва. Після майже року війни Україна не забута. Разом з президентом Зеленським та хоробрим народом України ми відстоюємо європейські цінності”, – зазначив Ван дер Беллен.

Це перша поїздка за кордон після початку другого президентського терміну Ван дер Беллена. Зазвичай австрійський президент під час своєї першої закордонної поїздки їде до Швейцарії чи столиці ЄС Брюсселя.

Як він розповів у відеозверненні у Twitter, у Києві він зустрінеться з президентом Зеленським, а австрійська делегація представить конкретну нову допомогу Австрії – вкрай необхідні генератори.

“Так, Австрія є нейтральною у військовому плані, але ми у жодному разі не є нейтральними у нашому ставленні. Українки та українці борються за свою країну та за майбутнє своїх дітей. І ми їм у цьому допомагаємо”, – сказав президент Австрії.

Читайте також:
Австрія та Угорщина домовилися не постачати зброю в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна