Прем’єр Ізраїлю не виключає передачу Україні “Залізного купола”

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху не виключає можливість передачі Україні протиракетного комплексу “Залізний купол”.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню CNN.

Журналіст американського видання запитав в інтерв’ю Нетаньяху, чи може Ізраїль допомогти Україні, зокрема передати “Залізний купол”. Прем’єр не заперечив такої можливості, але зазначив, що вивчає це питання.

“Ну, я, безумовно, розглядаю це”, – сказав він.

Довідково:
Мобільна всепогодна система протиповітряної оборони “Залізний купол” розроблена ізраїльською компанією Rafael Advanced Defense Systems.
“Залізний купол” здатен перехоплювати та знищувати тактичні некеровані ракети та артилерійські боєприпаси, що можуть загрожувати населеним пунктам.
Першу батарею системи розгорнули в Ізраїлі у 2011 році та з того часу вона неодноразово показала свою ефективність від ракетних ударів.

Читайте також:
Україна хоче придбати в Ізраїлю систему ППО “Залізний купол”, – посол

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна