ДБР прийшло з обшуками в київську податкову. Знайшли списки бажань

доповнено

Співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки у столичній податковій.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР в коментарі “Укрінформу”.

“Державне бюро розслідувань проводить слідчі дії у Головному управлінні Державної податкової служби Києва”, – сказали у відомстві.

За даними ЗМІ, слідчі дії, зокрема, проходять у в.о. голови податкової служби Києва та заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м.Києві

За інформацією джерел “УП” у правоохоронних органах, слідчі Бюро розслідують факт незаконного отримання відшкодування ПДВ з державного бюджету, у т.ч. шляхом зловживання владою та службовим становищем представниками податкових органів. Через такі дії до тіньового обігу потрапило понад 30 млрд грн державних коштів.

Під час обшуку у в.о. голови податкової служби Києва Оксани Датій співробітники ДБР виявили списки бажань на різні роки.

Як виявилося, у 2018 році Датій мріяла про підвищення, соболину шубу, поїздку в Лондон, подарунок від коханого – годинник Breguet, ремонт у новій квартирі в елітному будинку на Печерську.

А в 2021 році – про посаду “замначальника” податкової Києва, відпочинок із чоловіком у Лондоні, на Мальдівах та “заробити 1 мільйон доларів”.

От тільки, як відзначили в ДБР, рівень життя чиновниці не відповідає рівню її офіційних доходів: Датій має три квартири в Києві загальною вартістю приблизно 1 млн доларів, будинок поблизу Києва вартістю приблизно 200 тисяч доларів, дві автівки вартістю приблизно 150 тисяч доларів тощо.

Державне бюро розслідувань під час обшуку у в.о. голови податкової служби Києва Оксани Датій виявило списки бажань на різні роки

Читайте також:
СБУ прийшла на Житомирську митницю: є корупційні схеми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна