Британська розвідка назвала ймовірну мету російських обстрілів Херсона

Російське командування наказало обстрілювати звільнений Херсон, швидше за все, щоб знизити моральний дух цивільного населення та стримати будь-які українські контратаки через Дніпро.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії в середу, 1 лютого.

“Останніми днями найінтенсивніші обстріли в ході конфлікту, ймовірно, відбувалися вздовж річки Дніпро на півдні України. У тому числі продовжувався російський обстріл міста Херсона, артилерія вела вогонь зі східного берега річки”, – йдеться в огляді.

29 січня місцева влада повідомила про загибель ще трьох цивільних осіб у Херсоні, а два іноземні судна, пришвартовані на річці, були пошкоджені, що призвело до розливу нафти.

“Херсон залишається найбільш постійно обстрілюваним великим українським містом за межами Донбасу. Точна причина, через яку Росія витрачає тут свої виснажені запаси боєприпасів, незрозуміла. Проте, швидше за все, командування частково має на меті знизити моральний дух цивільного населення та стримати будь-які українські контратаки через Дніпро”, – вважає британська розвідка.

Читайте також:
Херсон під обстрілами: багато постраждалих, влучання в лікарню. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна