Американська корпорація виділить на підтримку бізнесу в Україні $250 млн

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (АКФМР, DFC) виділить 250 мільйонів доларів на підтримку українського малого та середнього бізнесу 2023 року.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі 31 січня після переговорів із главою АКФМР у Києві.

“Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) готова підтримати український бізнес”, – написав прем’єр.

За його словами, директор DFC Скотт Нейтан на зустрічі повідомив, що корпорація цього року залучить 250 млн доларів для допомоги у фінансуванні програм підтримки малого й середнього бізнесу. Загалом DFC планує мобілізувати до 1 млрд доларів на підтримку української економіки.

“Проговорили інструменти для залучення інвестицій. Окремо порушили питання запуску фондового ринку в Україні. Також спільно відкрили захід в Американській торгово-промисловій палаті, де детальніше зосередилися на напрямках підтримки бізнесу й економіки”, – зазначив прем’єр.

Глава уряду додав, що цінує готовність DFC надавати фінансування українським компаніям, і наголосив, що стати частиною відновлення України сьогодні — це “найпотужніша інвестиція в майбутнє”.

Виконавчий директор Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку Скотт Нейтан, який перебуває з візитом в Україні, уточнив, що $250 млн АКФР має намір мобілізувати для українських банків для збільшення кредитування малого бізнесу.

Скотт Нейтан і Денис Шмигаль

Виступаючи в середу в Києві в Американській торговельній палаті, Нейтан також оприлюднив два листи про наміри щодо пошуку та залучення нових інвестицій.

Зокрема, АКФМР розпочинає співпрацю з Horizon Capital для підтримки електронної комерції, фінтех і технологічних бізнесів в Україні та Молдові.

АКФМР також вивчає можливість розширення мережі клінік “Добробут” у Києві, які опікуються діагностикою, післяопераційним супроводом, реабілітацією та протезуванням, ідеться в пресрелізі корпорації.

“Приватний сектор демонструє свою стійкість та має сприяти залученню інвестицій у розвиток України”, – сказав Нейтан.

“Сьогодні я в Києві, тому що ми прагнемо почати інвестувати вже зараз, щоб допомогти українському бізнесу продовжувати розвиватися, попри виключно складні обставини. Я впевнений, що кошти АКФМР дадуть змогу мобілізувати понад $1 млрд приватного капіталу для підтримки економіки України. АКФМР націлена на реалізацію високоякісних проєктів за найвищими стандартами у найближчі місяці та роки в Україні”, – сказав голова корпорації.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що відновлення економіки України має стати прикладом ефективного, прозорого та відповідального інвестування коштів.

“Терміновим є не лише відновлення зруйнованих російськими ударами об’єктів критичної інфраструктури, а й створення нової енергоінфраструктури України – децентралізованої, побудованої на основі сучасних технологій у межах енергетичного переходу з акцентом на відновлювану та атомну енергетику”, – сказав прем’єр.

За його словами, важливу роль у цьому процесі може відіграти американський бізнес.

“Ми дуже цінуємо, що АКФМР зможе надавати підтримку українським компаніям. Критично необхідним є страхування воєнних ризиків. Ми були б вдячні за роботу АКФМР, зокрема, і на цьому напрямі також”, – зазначив Шмигаль.

Він додав, що Україна готова запропонувати перевірені та перспективні інвестиційні проєкти у приватному секторі, де власники бізнесів також готові брати на себе частину ризиків.

“Уряд України чудово розуміє запит американського суспільства на отримання детальної інформації про напрями використання коштів американських платників податків”, – сказав Шмигаль, додавши, що “ми повністю транспарентні, співпрацюємо в питаннях використання наданої допомоги, ми надаємо всю запитувану інформацію Світовому банку, адміністрації США”.

Довідка

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (АКФМР, DFC) – установа уряду США з фінансування розвитку.

Корпорація співпрацює з приватним сектором із метою фінансування рішень для найсерйозніших проблем країн, що розвиваються.

Корпорація інвестує у всі сектори, включаючи енергетику, охорону здоров’я, критичну інфраструктуру.

Читайте також:
Тернопільська, Івано-Франківська і Львівська області увійшли у топ-5 регіонів, де “небезпечно працювати”, – опитування бізнесу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.