Спецслужби Словенії затримали двох російських шпигунів

Служба розвідки та безпеки Словенії затримала у Любляні двох іноземців, які підозрюються у шпигунстві на користь росії.

Про це повідомляє Slovenia Posts.

Як зазначається, іноземців заарештували в орендованому офісі. Один з підозрюваних має документи на вигадане ім`я і громадянство однієї з південноамериканських країн.

Досудове провадження було неофіційно розпочато окружною державною прокуратурою в Любляні на підставі повідомлення Служби розвідки та безпеки. У грудні минулого року слідчий відділ окружного суду Любляни подав запит на проведення розслідування проти двох фізичних осіб, яких підозрюють у шпигунстві на користь іноземної розвідки.

Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі за шпигунство та надання недостовірних відомостей.

За даними правоохоронців, двоє агентів служили в російській військовій розвідці ГРУ та діяли в межах складної програми. Йдеться про розосереджену мережу висококваліфікованих «сплячих агентів», які переважно мають фальшиві особи та громадянства третіх країн, часто країн Південної Америки, і найчастіше діють під егідою російської військової розвідки.

Зокрема, як зазначає видання, у жовтні минулого року у Норвегії заарештували бразильського науковця і дослідника з Університету Тромсе, який насправді є офіцером російської розвідки. Також нещодавно російських агентів і співробітників російських спецслужб виявили у Швеції, Німеччині, Нідерландах, Австрії, Італії, Угорщині, Польщі, Молдові та Латвії. Серед них були парламентарії, чиновники, військовослужбовці, бізнесмени.

Читайте також:
У Швеції двом “кротам” винесли жорсткі вироки за шпигунство на Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна