Платформи Android та iOS: що краще для мобільного додатка ℗

Мобільний додаток: що краще – Android чи iOS?

Сучасний бізнес диджиталізацією здивувати складно: кожна компанія сьогодні має як мінімум один веб-сайт і представлена онлайн. Це зовсім не марнотратство, а необхідність, оскільки підприємці знають: якщо бізнесу немає в Інтернеті, можна вважати, що його не існує.

Навіщо потрібні мобільні програми

Час на місці не стоїть і сайти поступово стають вчорашнім днем. Їм на зміну приходять мобільні програми, які є майже у всіх: від казино Ельслотс на реальні гроші до клінінгових фірм. Мобільний формат набагато зручніший, що забезпечило його популярність. Він забезпечує безперешкодний доступ до товарів та сервісів, та й смартфонів та планшетів набагато більше, ніж комп’ютерів.

Портативними пристроями можна скрізь і навіщо: роботи, розваг, навчання, хобі, покупок. Тому розробка програм для смартфонів/планшетів сьогодні є дуже актуальною, оскільки багаторазово збільшує потенційну аудиторію.

Незважаючи на те, що гаджети поширені в усьому світі, вони бувають різними. Тому питання про те, яку платформу вибрати для майбутньої програми – Android або iOs – стоїть дуже гостро. Вибір може стати непростим, оскільки кожен варіант має свої незаперечні плюси.

Сильні сторони iOS

Користувачі пристроїв iOS, з точки зору бізнесу, більш платоспроможні і витрачають у додатках втричі більше коштів, ніж власники Android, хоча останні набагато більше. Це пояснюється тим, що софт на цій базі застосовується для:

  • автоматизації комерційних процесів;
  • створення баз клієнтів;
  • зниження навантаження на менеджерів;
  • покращення взаємодії з клієнтами;
  • збільшення прибутку підприємств.

Організація рекламних акцій, швидка зміна цін, спеціальні пропозиції та бонуси, всілякі зміни та інше – все це можна швидко налаштувати, якщо програма встановлена на Apple. І здається, що тут нема про що роздумувати, адже вибір очевидний. Однак все не так просто – з тієї елементарної причини, що Андроїд віддає перевагу більшості.

Переваги Android

Суть платформи переконливо розкриває той факт, що нею користується понад 80% власників смартфонів, тобто переважна більшість потенційних клієнтів. Крім того, мобільні пристрої (і програми) Андроїд мають чимало плюсів:

  • зручний, зрозумілий інтерфейс;
  • просте керування;
  • невисоку вартість.

Завдяки Google Play створення та розповсюдження мобільних продуктів стало простим, оперативним та доступним процесом. При цьому існує чимало програм, які розповсюджуються безкоштовно.

Золота середина

Багато користувачів вважають, що універсальним рішенням при виборі операційної системи для майбутньої програми стане кросплатформенна розробка. Тобто програма, яка однаково коректно працюватиме на обох базах.

Очевидним плюсом такої програми також стане відносно невисока вартість створення, особливо якщо порівнювати з розробкою програмного забезпечення окремо для iOS та Android. Така інновація, напевно, принесла б чимало користі і стала зручною для величезної кількості користувачів: як споживачів товарів/послуг, так і підприємців.

Такі програми вже існують, але ще не набули достатнього поширення. Проте створення універсальної програми вже можна доручити фахівцям. Вибравши професійного та надійного розробника, можна розраховувати на конкурентоспроможний, якісний софт, максимально адаптований до відповідних операційних систем.

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтеся принципів відповідальної гри!

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна