Лідер білоруської національної опозиції Позняк відвідав позиції Полку Калиновського в Бахмуті

Гарячу точку фронту україно-російської війни – фронтове місто Бахмут на Донеччині – відвідав багаторічний лідер білоруської націонал-демократичної опозиції Зенон Позняк.

Про це в понеділок, 30 січня, повідомляє Полк імені Кастуся Калиновського, в гості до якого приїхав 78-річний політик.

“Зянон Пазняк наведаў пазіцыі Палка Каліноўскага ў Бахмуце. Жыве Беларусь і Слава Украіне!” – ідеться в дописі білоруських добровольців ЗСУ в телеграмі.

Полк Калиновського оприлюднив фото, на яких Позняк позує біля визначних місць Бахмута, які пошкоджені артилерійськими обстрілами росіян.

Фото: тг Полк Калиновського

Довідка

Зенон Позняк, 1944 р.н. — один із засновників Білоруського народного фронту “Відродження”, голова Консервативно-християнської партії—БНФ.

Онук відомого білоруського діяча у міжвоєнній Польщі Яна Позняка. Був науковим працівником Інституту історії.

У 1990—1995 — депутат Верховної Ради Білорусі. Брав участь у президентських виборах 1994 року, отримав 12,8% голосів (3-тє місце). Після початку лукашенківських репресій (із 1996 року) емігрував до США. Залишається одним з очільників білоруської національно-демократичної опозиції в екзилі.

Полк імені Кастуся Калиновського (зараз – у лавах ЗС України), що воює проти російських загарбників, деякі аналітики розглядають як один зі стовпів нової влади Білорусі після повалення режиму диктатора Лукашенка.

Читайте також:
“На нас ще чекає друга серія – світова війна”. Історія білоруса, який воює за Україну

У бою під Лисичанськом загинув комбат Іван Марчук “Брест”, із кількома білоруськими бійцями втрачено зв’язок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна