Міністр оборони озвучив наступний “список побажань” України щодо зброї

Ситуація на сході України залишається складною, тривають запеклі бої. Збройні сили України контролюють ситуацію, але потребують підсилення новими видами західними озброєннями.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю канадському телеканалу CBC.

Глава МОУ озвучив наступний “список побажань” щодо озброєння, яке необхідно Україні (після рішень Заходу надати танки) – це винищувачі, інші бойові літаки та далекобійні ракети. При цьому Резніков наголосив, що вони потрібні не для ударів по території Росії, а для знищення складів та командних пунктів армії РФ.

Глава Міноборони додав, що покладає надії на нові два тижні переговорів із партнерами щодо винищувачів для України. Резніков сподівається на позитивне рішення, як раніше було з засобами ППО та далекобійною артилерією.

“Для мене все, що неможливо сьогодні, буде можливим завтра”, – сказав Резніков.

Нагадаємо, 25 січня канцлер Німеччини Олаф Шольц після багатомісячних вагань погодив рішення надати ЗСУ танки Leopard 2 і дозволити іншим країнам постачати цей танк Україні. Паралельно з цим США оголосили про надання Києву танків Abrams та підготовку українських танкістів.
Речник Повітряних сил ЗСУ Ігнат озвучив запит України до Заходу на перший пакет допомоги винищувачами.

Читайте також:
Україна зможе розблокувати останні дві позиції західної збройної допомоги, – Кулеба

“Тепер F16? – Так”. Кулеба і Єрмак натякнули, що прийде за “Леопардами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна