“Ми будемо в одному окопі”: КНДР пообіцяла підтримку Росії

Комуністична Північна Корея “завжди буде в одному окопі з армією та народом Росії”, яка веде боротьбу з “імперіалістичними силами” США та Заходу.

Про це йдеться у заяві Кім Е Чжон, сестри лідера КНДР Кім Чен Іна, яка є впливовим політиком у країні. Як вважається, вона входить до ближнього кола тоталітарного лідера Кім Чен Ина. Офіційно сестра обіймає посаду заступника завідувача відділу пропаганди та агітації ЦК Трудової партії Кореї.

Кім Е Чжон у своїй пропагандистській заяві розкритикувала постачання американських танків Україні, заявивши, що таким чином США намагаються “досягти своєї мети гегемона шляхом подальшого розширення опосередкованої війни, спрямованої на знищення Росії”.

На думку Кім, Захід “ігнорує занепокоєння Росії” в галузі безпеки, а США буцімто є головним винуватцем війни, що триває в Україні. Натомість кореянка говорить про “героїчний дух армії і народу Росії, які мають високий патріотизм, завзятість і стійку духовну силу”.

“Ми завжди будемо в одному окопі разом з армією та народом Росії, яка стала на боротьбу для захисту гідності та честі держави, суверенітету та безпеки країни”, – заявила Кім, яку активно цитують російські медіа.

Контекст

Авторитарна Корейська Народно-Демократична Республіка після повномасштабного вторгнення РФ в Україну послідовно підтримувала позицію Москви. Північна Корея в ООН голосувала проти резолюцій, що засуджують Росію, а також єдина у світі офіційно підтримала підсумки “референдумів”, після яких були анексовані українські території. При цьому ніхто з політичного керівництва КНДР досі не висловлював підтримки Москві в публічних промовах.

Спостерігачі встановили, що КНДР імовірно надає зброю Росії через кордон на Далекому Сході, хоча з їхнього боку це не підтверджено офіційно.

Також, за даними ЗМІ, на фабриках у КНДР виготовляють зимову форму для армії Росії.

Читайте також:
Штати передали ООН докази, що КНДР допомагає Росії зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.