ДБР заблокувало масштабний наркотрафік у Київському СІЗО

Працівники Державного бюро розслідувань викрили схему постачання наркотиків до Київського слідчого ізолятора, до незаконних дій причетний співробітник СІЗО.

Про це у п’ятницю, 27 січня, повідомила радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян в ефірі національного телемарафону в п’ятницю.

“ДБР заблокувало в Київському СІЗО масштабний наркотрафік, який “кришували” співробітники установи безпосередньо”, – розповіла вона.

За її словами, наркотики маскували під звичайні передачі для заарештованих – у харчових продуктах, засобах гігієни.

“До групи, як встановлено, входили утримувані в СІЗО, їхні спільники на волі і навіть працівники самого слідчого ізолятора”, – зазначила радник із комунікацій.

Сап’ян уточнила, що співробітник СІЗО, який передавав заарештованим наркотики, “брав відсоток”.

“Наразі задокументовано шістьох учасників, їм повідомлено про підозру… Дії співробітника СІЗО кваліфіковано за статтею 368 КК (одержання службовою особою неправомірної вигоди)”, – повідомила радник із комунікації ДБР.

Читайте також:
СБУ впіймала “смотрящих” за Старобільським СІЗО, які носили наркотики та тисли на затриманих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна